Sanitaire voorzieningen in huis

Hoe ga je te werk bij een badkamerrenovatie?

by Jackson Jackson

Is jouw badkamer toe aan een opknapbeurt of wil je gewoon gaan voor een nieuwe look? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een badkamerrenovatie. Een aantal handige tips over hoe je dit het beste aanpakt, lees je hier.

Een plan met budget
Het is in eerste instantie altijd goed om te beginnen met een plan van aanpak. Denk goed na over wat je wilt en maak eventueel een lijstje van al je wensen. Van welke stijl houd jij en welke kleuren en materialen zou je graag terug zien in je nieuwe badkamer? Teken uit waar wat moet komen, zodat je ook op kunt meten of een ander ook daadwerkelijk mogelijk is.

Wat ook essentieel is, is het bepalen van je budget. Je kunt natuurlijk van alles willen, maar als de financiële middelen dit niet toelaten, zal je toch concessies moeten doen. In dat geval geldt: terug naar je oorspronkelijke plan en kijken wat nu echt nodig of het meest wenselijk is.

Verlichting en verwarming
Hoewel je deze punten op kunt nemen in je plan van aanpak, verdienen ze toch zeker speciale aandacht. Natuurlijk moet je heerlijk kunnen douchen of lekker in bad kunnen gaan. Beiden zijn prettige manieren om te ontspannen. Maar wist je dat de juiste verlichting en een aangename temperatuur ook zeer bepalend zijn bij de mate van comfort die je ervaart? Zeker bij een badkamerrenovatie dien je hier dus rekening mee te houden. Ga je voor dimlicht en verstelbare spotjes, al dan niet ingebouwd in het plafond? Kies je voor een design radiator, vloerverwarming of wil je het echt chique en modern en laat je een infrarood paneel aan de wand en op het plafond plaatsen? Dit zijn zomaar wat voorbeelden van de mogelijkheden.

Overige tips
Het is natuurlijk aan jou hoe grondig jij je badkamerrenovatie aan wilt pakken. Je kunt de hele badkamer slopen, leidingen laten verleggen en alles opnieuw plaatsen, maar misschien is het wel een veel beter idee om je plan zo eenvoudig mogelijk te houden. Nieuwe meubels, een nieuw bad en nieuwe tegels oké, maar het scheelt al een hoop als het leidingwerk kan blijven, zoals het is.

Wil je het nog eenvoudiger maken en bovendien een stuk goedkoper, denk dan eens aan het hergebruiken van materiaal. Wellicht kan je wastafel nog prima mee en past de douchecabine eigenlijk ook best in de nieuwe inrichting. Enkel een stel nieuwe tegels en een ander wastafelmeubel doen vaak ook al wonderen. Of tegel over de huidige tegels heen. Ook dat bespaart tijd, moeite en geld.

Meer info over een badkamerrenovatie vind je hier!

Delen